Charlie & Goods logo

Onze favo merken in de spotlight

Bij Charlie & Goods hebben we de allerleukste merken in onze rekken hangen. Van minimalistische en moderne designs tot aan stoere en opvallende statement items. Al deze merken hebben hun eigen verhaal en missie die ervoor zorgen dat zij keer op keer hun eigen unieke collecties weten te creëren. Omdat wij van een beetje achtergrondinfo niet vies zijn – we zijn nu eenmaal dol op alles dat met mode te maken heeft -, staat de blogpost van deze week in het teken van de oorsprong van onze drie favoriete merken van het voorjaar en de zomer van 2024.

charlie-and-goods-onze-favo-merken-in-de-spotlight

MbyM

Het is het favoriete merk van velen – waaronder die van Ilse – en dat begrijpen we maar al te goed. Het kledingmerk MbyM bestaat sinds 2003 en is afkomstig uit Denemarken. Dit duurzame kledingmerk wil trendy en betaalbare kleding van hoogwaardige kwaliteit aanbieden die qua prijskaartje toegankelijk blijft. De kledingstukken zijn stuk voor stuk met zorg samengesteld en prachtig afgewerkt waardoor de pasvorm en uitstraling fantastisch is. Het merk brengt een aantal keer per jaar een nieuwe collectie uit en deze bestaat altijd uit tijdloze, minimalistische items die toch een van een aparte twist zijn voorzien. Het merk ziet vrouwen die in een MbyM outfit lopen graag als de coolste dame in de kamer. Ze is niet bang om haar vrouwelijkheid te tonen en durft gewaagde ontwerpen te dragen en op unieke wijze te combineren.

Onze favoriete MbyM items van het voorjaar en de zomer van 2024

FOTO’S

Aaiko

Houd jij van stijlvolle items die zowel vrouwelijk als stoer zijn? Die zowel de representatie van zachtheid als kracht zijn? En die boven alles creativiteit en eigenzinnigheid uitstralen? Maak dan kennis met Aaiko. Dit Nederlandse merk bestaat sinds 2005 en is opgericht door Pauline Brakenhoff. Haar idee? Creatieve ontwerpen – die thuishoren op een catwalk – combineren met commerciële designs, zodat er items ontstaan die dagelijks draagbaar zijn, maar toch een unieke feeling hebben.

Aaiko betekent ‘geliefd’ in het Japans en ‘stoer’ in het Germaans. Deze haaks op elkaar liggende woorden vormen een bijzondere combinatie die de collecties van het merk perfect weergeven. Alle kledingstukken, van jumpsuit tot jurk en van T-shirt tot pantalon, hebben zowel een vrouwelijk als sterk karakter én daardoor zijn ze op allerlei manieren te combineren en geschikt voor uiteenlopende gelegenheden.

Bij Charlie & Goods hebben wij de allerfijnste items van Aaiko in het rek hangen.

FOTOS AAIKO

Nümph

Kleding maken die verdwijnt in de massa? Daar doet het Deense kledingmerk Nümph niet aan. In 2006 besloten zeven vrouwen om een kledingmerk voor de moderne vrouw te starten waarmee ze de grenzen van de modewereld zouden verleggen. De collecties zijn geïnspireerd op de mythologische nimfen; wezens die in hun eigen kracht geloven en voor niets of niemand bang zijn. Alle items van dit fijne merk zijn dan ook opvallend en perfect om op jouw eigen unieke wijze te combineren. Ze hebben opvallende kleuren, in het oog springende prints en unieke vormen waarmee jij eigenzinnig, stoer en toch elegant voor de dag komt. Fijn feitje: het merk kiest voor het maken van haar kledingstukken altijd voor materialen van hoge kwaliteit waardoor ze als gegoten zitten en lang mooi blijven, zodat jij er jarenlang in kunt stralen.

Onze persoonlijke Nümph favorieten van dit moment.

NUMPH FOTOS

Personal stylist inplannen

Ben jij op zoek naar een duurzaam en tijdloos item of wil jij liever een opvallende eyecatcher aan jouw garderobe toevoegen? Bij Charlie & Goods hebben wij allerlei heerlijke merken waarmee jij jouw kledingkast kunt upgraden. Ben jij geen fan van shoppen, heb je weinig tijd, vind je het lastig om items te combineren of word je gewoon blij van onze input? Plan dan nu een afspraak met een personal stylist in. Wij helpen jou met enthousiasme bij het uitzoeken van jouw nieuwe favoriete kledingstuk(ken).