Charlie & Goods logo

Over ons

Het team van Charlie & Goods bestaat uit zeer uiteenlopende persoonlijkheden, maar we hebben allemaal één overeenkomst; onze missie! We willen jou laten stralen, zodat jij met een vergrote dosis zelfliefde de winkel uitloopt. Ben jij benieuwd naar wat ons bezighoudt? We stellen onszelf graag in het kort aan je voor. Liefs!

Lot | Founder & Owner

“Be the type of person you want to meet.”

Meet Lot! De goedlachse Limburger verhuisde destijds voor haar studie naar Nijmegen om uiteindelijk op haar 25e – voor de liefde – zichzelf in Den Bosch te settelen. Hoewel het op haar zeventiende een goed idee leek om Rechten te studeren, kwam ze er na haar studie al snel achter dat het werk haar geen energie opleverde. Ze besloot haar carrière als jurist te pauzeren, ging aan de slag bij een kledingwinkel – waar ze ook tijdens haar studie had gewerkt – en kwam erachter dat het werk als een handschoen paste. Toen ze zwanger werd en met verlof ging, hakte ze de knoop door: ze zou zelf een boetiek openen. Hoewel ze in Brabant woont, ging ze toch in het door haar geliefde Nijmegen op zoek naar een pand. Korte tijd later vond ze de perfecte locatie en werd Charlie & Goods een feit.

De kledingstijl van Lot, die is casual, basic en stoer en in haar vrije tijd loopt ze dan ook het liefst in een wide leg jeans met T-shirt en zwarte blazer rond. Al zijn haar joggingbroek en sweater van MbyM, gepaard met UGGS, ook zeker favoriet. Qua modeflaters heeft Lot er wel een aantal op haar naam staan; de voornaamste is een witte driekwart broek met touwtjes onderaan de pijpen om deze strak te trekken en daaronder een paar MAG’s.

Wat er in niemands kledingkast volgens Lot mag ontbreken? Dat zijn écht goede basics, zoals een zwart hemdje en wit, krokant, katoenen T-shirt van goede kwaliteit. Op vrije dagen wordt Lot van een kop koffie halen helemaal gelukkig en ook van het leggen van een puzzel van duizend stukjes – dat ze graag met haar zoontje doet – kan ze intens genieten.

Charlie-and-goods-charlotte
CharlCharlie-and-goods-anitaie-and-goods-anita

Anita | Mede-inkoper

We stellen met enthousiasme onze langst meedraaiende collega aan je voor; Anita. Toen Lot besloot om Charlie & Goods te starten, sloot Anita direct aan. Samen hebben zij de winkel op poten gezet en ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is. Anita houdt zich vooral bezig met de verkoop – als personal stylist – en gaat meerdere keren per jaar mee in de inkoop.

Deze directe en gezellige Charlie member neemt nooit een blad voor haar mond en maakt graag grapjes. Ze woont in Den Dungen, vindt het fantastisch om zichzelf leuk aan te kleden en vindt dat iedereen een zwarte blazer moet bezitten. Zelf draagt ze sowieso het liefst zwarte kleding en zou haar eigen stijl als stoer omschrijven. Haar vrije tijd brengt ze het liefst met haar kleinkind – die toevallig ook Lot heet – door én ze houdt van padel, tennis en dance & shape. Haar grootste modeflater, dat is de witte legging en haar favoriete merk is Homage.

Fleur | Social Media Manager & Mede-inkoper

“Een dag niets lekkers gegeten, is een dag niet geleefd.”

De blonde, enthousiaste Fleur is afkomstig uit Oss, maar woont tegenwoordig in Nijmegen. Ze is pas vijfentwintig lentes jong en daarmee is ze de jongste telg van het verkoopteam. Via via werd ze een viertal jaar geleden geattendeerd op een openstaande vacature bij Charlie & Goods en toen ze de winkel instapte om eens een kijkje te gaan nemen, wist ze direct dat de boetiek bij haar paste: “Tijdens mijn werk heeft het contact hebben met klanten en als personal stylist fungeren prioriteit en dat maakt iedere dag ontzettend dynamisch. Iedere vrouw die bij ons binnenstapt heeft haar eigen wensen en verhaal. Om vervolgens iemand stralend de winkel uit te zien lopen, geeft me een ware energieboost.” Naast personal stylist is Fleur ook mede-inkoper en social media beheerder. Ze denkt na over het presenteren van alle items, fotografeert deze en zet ze op Instagram en Facebook. Ook fungeert ze zelf regelmatig als model en komt op de stories voorbij. Als Fleur kon terugreizen naar een tijd waarin ze de mode helemaal zou omarmen, dan zou het de jaren tachtig zijn. Felle kleuren, aparte combinaties en statement accessoires laten haar ogen fonkelen. Haar eigen stijl is basic, maar zo nu en dan vindt ze het ook heerlijk om helemaal girly en opgedoft voor de dag te komen. Emily in Paris is dan ook haar absolute stijlicoon. In haar vrije tijd voetbalt ze en vindt het leuk om al chips etend – met vriendinnen – glazen te beschilderen.

Charlie-and-goods-fleur
Charlie-and-goods-manon

Manon | Administratie & Personal stylist

Ons administratieve kanon, dat is Manon. Deze Bosschenaar werkt al ruim vier jaar bij Charlie & Goods en ontfermt zich over al het papierwerk en fungeert daarnaast als Personal Stylist in de winkel. Ze houdt ervan om in de cijfers te duiken, maar vindt het ook heerlijk om met mensen in contact te zijn: “Wanneer iemand twijfelend de winkel in loopt en vervolgens met een nieuwe outfit zelfverzekerd naar buiten loopt, ervaar ik een waar geluksgevoel. Met mode kan je extra zelfvertrouwen creëren en dat is wat ik zo tof vind aan het werken in onze branche.” Zelf vindt Manon het leuk om trends in de gaten te houden, maar volgt ze niet nauw. Het liefst draagt ze een jeans met daarop een trui met blazer, maar zorgt daarbij altijd voor een vrouwelijke touch. Haar favoriete merk is MbyM, omdat de collecties altijd uit items bestaan die net een tikje anders zijn. Een favoriete stijlicoon heeft ze niet: ze laat zich graag door allerlei soorten mensen inspireren.

In haar vrije tijd doet Manon aan yoga en loopt regelmatig hard. De hort op gaan doet ze het liefst met haar twee dochtertjes. Met zijn drieën naar de speeltuin, op speurtocht gaan door de Bossche binnenstad of het bewandelen van het blotevoetenpad maken haar intens gelukkig. Eigenaardigheden? Die heeft ze wel. Zo heeft Manon last van lichtelijke smetvrees en is daardoor op het werk degene die het toilet, de kraan en deurklinken altijd onder handen neemt. Ook heeft ze angst voor slechte geuren en is daarom regelmatig met een deodorant en parfummetje in de hand te spotten. Thuis de was ophangen doet ze het liefst met matchende wasknijpers. Ietwat eigenaardig, maar ze doet er niemand kwaad mee. Iets dat niemand bij Manon verwacht, maar toch echt zo is: ze werkt parttime bij de brandweer. Hoe stoer is dat?!

Ilse | Floormanager & Personal stylist

Maak kennis met de vrijwel altijd opgewekte en positieve Bosschenaar Ilse. Van haarstylist in onder andere Londen naar werken in de mode in het gezellige Nijmegen; deze meid vindt het fantastisch om vrouwen in hun kracht te zetten. Waarom ze zo enthousiast wordt van bij Charlie werken? Daar hoeft ze niet lang over na te denken: “De kwaliteit van mijn werkleven is hoog. Iedere werkdag start ik samen met mijn collega’s met een kop cappuccino. We nemen dan de laatste perikelen door – zowel privé dingen als zakelijk – en zijn zo echt betrokken in elkaars leven. Iedereen binnen ons team kan bovendien écht zichzelf zijn en daarbij zijn we de hele dag bezig met het empoweren van vrouwen én dat geldt dan automatisch ook voor onszelf.”

Met mode kan Ilse zichzelf uitdrukken en ze houdt ervan om te experimenteren. Haar stijl is gedurende de jaren dan ook regelmatig geswitcht. In de jaren dat ze in Londen werkte, was haar stijl trendy en outgoing, terwijl ze tegenwoordig het liefst in een clean en basic outfit door het leven flaneert. Mocht ze de rest van haar leven nog maar één soort item mogen dragen, dan zou ze kiezen voor een wollen MbyM trui, omdat ze die zowel thuis, op het werk als tijdens een etentje buiten de deur kan dragen. Een aantal feitjes over deze vrolijke snuiter: ze is verloofd, leert Grieks en kan zichzelf verliezen in het kijken van foute realityprogramma’s à la Dubai Bling.

Charlie-and-goods-ilse
Charlie-and-goods-roos

Roos | parttime personal stylist

De allerjongste van het team van Charlie’s, dat is Roos. Ze komt uit Malden en woont tegenwoordig in Nijmegen in een studentenhuis met vier andere meiden. Mode is voor haar een echte uitlaatklep, omdat ze veel plezier haalt uit het – origineel – combineren van kledingstukken en altijd benieuwd is naar de nieuwste trends. Haar eigen stijl is stoer, met hier en daar een felgekleurd detail, zoals een trui in een knalkleur onder een zwarte blazer of een paar opvallende sneakers onder een basic outfit. Haar favoriete merk is CatwalkJunkie en trends klakkeloos volgen, daar doet ze niet aan. Ze vindt dat je vooral moet dragen waar jij zelf blij van wordt; of dat nu in de mode is of niet. Qua modeflaters geeft ze aan dat de zogenoemde drollenvanger broeken niet haar beste keus zijn geweest. Hoewel ze wel overheerlijk zaten. Met vriendinnen op het terras zitten en de gehele dag kletsen, vindt ze heerlijk en ook van hockeyen krijgt ze een gelukzalig gevoel.

Bente | Parttime hulp

“Niet geschoten, is altijd mis.”

Bente komt uit Limburg, maar is voor haar studie Wiskunde op kamers in Nijmegen gaan wonen. Ze heeft verschillende bijbaantjes op diverse plekken gehad – van een bank en bakkerij tot aan horecagelegenheid -, maar voelde dat ze toe was aan iets nieuws. Waarom? Omdat ze ervan houdt om nieuwe dingen te leren. Tijdens haar werk wordt ze blij van haar collega’s, omdat iedereen op een warme en familiaire manier met elkaar omgaat. De combinatie tussen op de vloer met mensen werken en achter de schermen uitpakken, vindt ze prettig. Zo kan ze zowel sociaal bezig zijn, als zichzelf in haar bubbel terugtrekken. Mode betekent voor haar jezelf uitdrukken. Hoe je je vanbinnen voelt, zo zie je er van buiten uit.

Haar eigen stijl is basic, maar ze vindt het leuk om er toch altijd een twist – een vleugje eigenzinnigheid – aan te geven. Een zwarte of donkerblauwe pantalon is haar absolute go to kledingstuk, omdat ze het op oneindig veel manieren kan combineren en daarom raadt ze iedereen aan om er één aan te schaffen. In haar vrije uurtjes wordt ze super gelukkig van sporten. Ze is dan ook regelmatig in de sportschool te vinden, loopt hard en wandelt er heel wat kilometers op los. Onlangs schafte ze een camera aan en gaat haar fotografische vaardigheden door middel van een cursus ontwikkelen. Voor het slapen gaan, kijkt ze standaard één aflevering Brooklyn 911. Deze afsluiting van de dag behoort tot haar vaste rituelen.

Charlie-and-goods-bente